Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، علی بن ابی‌طالب (ع) مشهور به امام علی و امیرالمؤمنین ۱۳ رجب سال ۲۳ قبل از هجرت چشم به جهان گشود. وی همچنین پسرعمو و داماد پیامبر اکرم (ص)، همسر حضرت فاطمه (س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضائل زیادی برای امام علی (ع) برشمرده‌اند؛ پیامبر (ص) در یوم الدار او را به عنوان وصی و جانشین خود برگزید. او هنگامی که قریش قصد کشتن پیامبر (ص) را داشتند، در بستر پیامبر اسلام (ص) خوابید تا پیامبر (ص) بتواند مخفیانه به مدینه هجرت کند.

پیامبر (ص) عقد اخوت خود را با وی بست. بنابر منابع شیعه و برخی منابع اهل سنت، حدود ۳۰۰ آیه از قرآن کریم، درباره فضایل اوست مانند آیه مباهله، آیه تطهیر، آیه ولایت و برخی دیگر از آیات که بر عصمت وی دلالت دارد.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی سخنران و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ولادت امیرالمومنین (ع) گفت: درکتاب‌های تاریخ نقل شده است که مادر امیرالمومنین (ع) دور کعبه مشغول به طواف بودند و دعایی را در کنار خانه خدا زمزمه می‌کرد و می‌فرمودند:‌ای خدا به حق این فرزند من معتقد به تو و تمام پیامبران الهی هستم، وضع حمل را برای من آسان قرار ده.

وی ادامه داد: راویان می‌گویند ناگهان دیوار خانه خدا شکافته شد و این بانوی با کرامت به داخل کعبه رفت و پس از حدود چهار روز هنگامی که از خانه خدا خارج شدند دوباره با خدای خود راز و نیاز کردند و فرمودند: خدایا ممنونم که من را بر زنان گذشته و بر زنان برتر همچون آسیه برتری دادی. کسانی که در آن مجلس بودند نقل می‌کنند در لحظه‌ای که فاطمه بنت اسد می‌خواستند از خانه خدا خارج شوند هاتف غیبی او را صدا زد و خطاب کرد ‌ای فاطمه نام فرزندت را خدای علی اعلی از نام خودش انتخاب کرده و نام او علی (ع) نهاده است.

حجت الاسلام حسینی در پایان با اشاره به مقام شامخ پدر افزود: در روایات داریم فردی با پسرش در خانه امیرالمومنین (ع) میهمان بود، بعد از صرف غذا در رسم آن زمان دست میهمان را شستشو می‌دادند حضرت علی (ع) جام آب را به دست خود گرفتند و با وجود اینکه میهمان از این کار امتناع می‌کرد حضرت این عمل را به رسم اکرام میهمان انجام دادند. زمانی که فرزند میهمان جلو آمد امام علی (ع) خطاب به محمد حنفیه کردند که دستان پسر را بشوید و در علت این کارفرمودند اگر تو‌ای پسر تنها مهمان من بودی خودم دستت رو می‌شستم، اما من می‌خواهم تفاوت بین پدر و پسر را به تو آموزش دهم؛ که پدر چه مقام والایی دارد.

در ادامه شما می‌توانید صحبت‌های حجت الاسلام سید احمد حسینی درباره میلاد امیرالمومنین (ع) را در ویدیوی زیر مشاهده کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی روز پدر میلاد امیرالمومنین خانه خدا امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۶۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خصم با ظالم و دستگیری از مظلوم شاخص رفتاری علی(ع) بود/ خدمت رسانی به فرد حادثه دیده سیره ائمه است

به گزارش خبرآنلاین از پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه نمایندگی ولی‌فقیه حجت الاسلام والمسلمین معزی سخنان خود را با قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته در این دوره از مجمع عمومی آغاز و ابراز امیدواری کرد که در نتیجه این فعالیت‌ها، خدمت‌رسانی به مردم افزایش و ارتقاء یابد.

وی در جوار حرم ملکوتی امیرالمؤمنین علیه السلام در شهر نجف اشرف به بازخوانی بخش‌هایی از خطبه‌های نهج‌البلاغه پرداخت. عفت و پاکدامنی، تقوا، ساده‌زیستی، عدالت‌طلبی، رفتار صادقانه، خصم با ظالم و دستگیری از مظلوم از جمله شاخص رفتاری امام علی علیه‌السلام بود که نماینده رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کرد.



حجت الاسلام‌والمسلمین معزی به بخش‌هایی از ادعیه‌های زیارتی نیز اشاره کرد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در این بخش از سخنان خود حمایت مردم ایران اسلامی از مردم مظلوم غزه را برآمده از سیره رفتاری امیرالمومنین علیه السلام توصیف کرد.

عدالت‌خواهی یکی از شاخص‌های دیگر سیره رفتاری امیرالمومنین علیه السلام است که نماینده رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کرد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در ادامه با اشاره به فرمایش امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر که می فرمایند: "مالک مردم دو دسته اند یا برادر دینی تو هستند و یا در خلقت همانند تو" افزود : نظام اسلامی باید مطبق با معارفی دینی و سیره رفتاری معصومین علیهم السلام گام بردارد.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی هدایت در مسیر امام علی علیه‌السلام را یک دعای خیر خواند و تصریح کرد: باید در عمل با تاسی از امیرالمومنین علیه السلام در مسیر سعادت و کمال گام برداریم تا مبادا میل‌ و هوس‌های دنیوی ما را از این مسیر خارج سازند.

نماینده ولی فقیه در جمعیت بر اهمیت تاسی از امیرالمومنین علیه السلام در جمعیت هلال‌احمر تاکید کرد. به گفته وی شاخص‌های رفتاری حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام همچون حمایت از مظلوم، احسان به دیگری باید به عنوان شعار اصلی فعالیت‌ها در هلال احمر قرار گیرد.

وی جمعیت هلال‌احمر را جمعیت خدمت‌رسانی مظلومان و مستضعفان توصیف کرد و افزود: فرد حادثه‌دیده در حقیقت انسان مکرمی‌ است، که در زمانی کوتاه ممکن است بر اثر حوادث و سوانح طبیعی و غیرطبیعی لطمات جانی و مالی دیده باشد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خدمت‌رسانی به این حادثه دیده را برگرفته از روحیه معارف دینی‌ و آموزه‌های منطبق با سیره ی ائمه اطهار علیهم السلام دانست.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در این بخش با گرامیداشت و یاد و خاطره آیت‌الله غیوری در جمعیت هلال‌احمر به حکم امام‌خمینی(ره) به ایشان نیز اشاره کرد که بر رسیدگی به مستضعفان تاکید شده است.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خدمت‌رسانی در حوادث همچون زلزله، سیل، طوفان و حوادث جاده‌ای را از مصادیق خدمت به همنوع برشمرد که این نهاد عام‌المنفعه در عرصه بین‌المللی و داخلی نسبت به انجام آن اهتمام می‌ورزد.

حجت الاسلام‌ معزی اما با طرح این پرسش که آیا تنها زلزله به جامعه لطمات و خسارت وارد می‌سازد، افزود: ناهنجاری‌های فرهنگی_اجتماعی نیز به مثابه زلزله‌ روح و جان جوانان را نشانه گرفته است و باید در برابر این ناهنجاری نیز اقدامات لازم صورت پذیرد.

به گفته وی دشمنان با ابزارهای متعدد تبلیغانی سعی دارند ایمان و امید را در جوانان ایران اسلامی‌ کاهش دهند لذا ضرورت دارد در با ارتقا فرهنگ دینی و معرفتی در کشور این توطئه‌ها را خنثی ساخت.

وی در ادامه جامعه ‌اسلامی را جامعه‌ خدمتگزار، شکیبا، احسان‌گر و عادل برشمرد و تصریح کرد: در جامعه اسلامی با مردم باید با عدالت رفتار کرد. عدالت از نگاه امیرالمومنین علیه السلام یعنی هر چیز در وضع خودش قرار داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلیمن معزی همچنین با اشاره به روایات و احادیث، خدمت به خلق را خدمت به خدا بر شمرد و بر احسان و مهرورزی بر دیگری تاکید کرد.

وی در پایان از رئیس جمعیت هلال احمر، دبیرکل و یکایک اعضای مجمع عمومی قدردانی کرد و این خدمت را که در مسیر رضای خداوند است، بسیار ارزشمند دانست.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902700

دیگر خبرها

  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • جام جهانی تیراندازی| تیم میکس تفنگ ایران در جایگاه نهم ایستاد
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • خصم با ظالم و دستگیری از مظلوم شاخص رفتاری علی(ع) بود/ خدمت رسانی به فرد حادثه دیده سیره ائمه است
  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • سیزدهمین کاروان فرهنگی ورزشی جاده ولایت میهمان خوزستانی‌ها
  • این شهید حتی موقع به‌ دنیا آمدن فرزندش هم حاضر نشد به خانه برگردد!